سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حس ماکیت در کودکان

احترام به حس مالکیت
 خیلی از مواقع کودک نسبت به اسباب بازی خود احساس مالکیت قوی دارد و حاضر نیست آن را به کودکان دیگر بدهد. این موضوع امکان دارد  باعث بحث و مشاجره بین کودکان شود و سپس با ورود والدین به ماجرا موجب دعوا و تحقیر یک یا هر دو کودک شود. کودکان نیز امکان دارد آزرده‌ خاطر و ناراحت شوند و نسبت به یکدیگر حس بدی پیدا کنند و نگرششان به والدین نیز تحت تأثیر قرار گیرد.برخورد صحیح پدر ومادرها با حس مالکیت کودکان اهمیت زیادی دارد. برخورد با کودک باید به صورتی  باشد که هم حس احترام و حس مالکیت کودک خدشه‌دار نشود و هم حس دوستی و سخاوت کودک رشد کند.
اهمیت حس مالکیت در کودکان و ضرورت برخورد مناسب والدین
رشد و تکامل انسان در دوره کودکی از نظر اجتماعی، عاطفی، شناختی و جسمانی دارای ویژگی‌هایی است که قسمتی از آنها می‌تواند کودک را از نظر سلامت روانی آسیب‌پذیر سازد . یکی از موضوعاتی که در رشد ذهنی و اجتماعی کودکان مطرح است، حس مالکیت است. از دو سالگی به بعد حس مالکیت در کودکان رشد بیشتری می‌یابد.
کودکان نسبت به اشیاء بیرونی مانند اسباب بازی‌هایشان که از جمله مهم‌ترین موضوعات هستند، حس مالکیت شدیدی پیدا می‌کنند. برای کودکان در دوره سنی 2 تا 5 سال مالکیت و حس تعلق نسبت به اسباب بازی‌هایشان بسیار اهمیت پیدا می‌کند.در این دوره کودکان نسبت به عوامل تهدید احساس مالکیت شان (مانند کودکان دیگر که می‌خواهند با اسباب بازی‌های آنها بازی کنند یا پدر و مادر که می‌خواهند اسباب بازی را از آنها گرفته و به دیگری دهند و…) مقاومت کرده و برخوردهای سختی می‌کنند و با گریه، جیغ و فریاد سعی می‌کنند اشیاء خود را نگه دارند.
پدر و مادرها معمولاً به دلیل ناآگاهی از این حس کودکان با برخوردهای ناصحیح باعث آسیب روانی و اجتماعی به کودکان می‌شوند. از آنجا که رشد اجتماعی فرآیندی است که در قالب سازگاری متقابل کودک با همسالان و محیط ایجاد شده و کودک از طریق رشد اجتماعی مناسب می‌تواند رفتار دیگران را درک کرده و رفتار خود را کنترل و تعاملاتش را نیز تنظیم کند.برخورد صحیح والدین در برابر حس مالکیت کودکان در هنگام بازی با همسالان می‌تواند کمک شایانی به مهارت‌های سازگاری با همسالان و رشد اجتماعی کودکان بکند.
شیوه برخورد مناسب والدین با مشاجره کودکان بر سر مالکیت
بیشتر والدین دعوای کودکان را بر سر اسباب بازی‌هایشان شنیده‌اند و تجربه کرده‌اند. موضوعاتی مثل اینکه کودکی نمی‌خواهد اسباب بازی خود را به کودک دیگری بدهد، دعوا بر سر اینکه هر کدام چه مدت با اسباب بازی بازی کنند، عدم شریک شدن در استفاده از اسباب بازی‌ها با یکدیگر و…
در چنین مواقعی والدین با ورود به ماجرا بایستی برخوردی منصفانه داشته باشند. برخورد  با کودک باید به صورتی باشد که حس دوستی و مشارکت کودکان رشد یابد و به حس مالکیت کودک صاحب اسباب بازی نیز احترام گذاشته شود، نه اینکه اختلافات یا تنفر و عقده بین کودکان به وجود آید.در چنین مواقعی والدیا والدین با حفظ آرامش خود ابتدا بایستی از علت و موضوع دعوای بین کودکان  آگاهی کسب کند و از دو کودک نظرات آنها را بخواهد. سپس از آنها بپرسد «چه کسی ابتدا و به چه مدت با اسباب بازی سرگرم بوده است؟» بعد کودک صاحب اسباب بازی که مشغول بازی بوده است را از احساس کودک دیگر مطلع کند.
پرستار کودک-پرستار سالمند-پرستار بچه-پرستار سالمند در منزل-نگه داری نوزاد-نگه داری کودک در منزل-خدمات پرستاری شبانه روزی